Wonderland Park Residence makes the most of an existing home

It would seem we may possibly under no circumstances be as well outdated to reside in a treehouse — at the very least just one which is 3,700 square ft and incorporates a assortment of sustainable functions. Known as the Wonderland Park Home, this property is perched on a hillside of Laurel Canyon in California. The designers and house owners preferred to honor the record of the ranch property, at first designed in 1956, when bringing in present day comforts, improvements and vitality discounts. The outcome is a household with an indoor/outside stream that places the lush bordering landscape in the center of every single perspective.

Keep on examining under

Our Highlighted Video clips

living area with concrete wall and gray furnishings

The concluded Wonderland Park Home follows an extensive transform of the first construction, plus a 2nd-story addition that added more place with minimum web-site impression.

Connected: These brilliant treehouses exhibit what it suggests to be eco-variety

white room with built-in bench beneath bookshelves
long wood dining table near narrow window

Whilst creating the plan for the four-bedroom, 3-rest room house with a pool, the staff at Assembledge+, in collaboration with Vanessa Alexander, applied passive style and design and all-natural products anywhere feasible. A 30-foot-long skylight delivers all-natural light-weight and an architectural divide amongst the old and the new. Large windows and ground-to-ceiling sliding glass doorways retain the area very well-lit even though aiding with passive temperature management. A graywater technique drains to the surrounding forest for recycled irrigation.

open-plan living and kitchen area with wood accents
kitchen with wood cabinets and white quartz counters

Attention to aspects on the inside involve the use of formaldehyde-no cost MDF cabinetry in the kitchen area and loos. Caesarstone, a manufacturer of durable quartz, countertops also outfit these spaces. The roof is oriented to the south and geared up with photo voltaic panels for renewable electrical power creation, although the exterior of the dwelling is clad in sustainably harvested Western Pink Cedar.

bedroom with wood bed frame and windows revealing treetop views
modern bathroom with quartz counters and large windows

The team’s target was not only to pay out homage to the midcentury residence and encompassing residences but to embrace the normal attraction of the native landscape. To this conclude, the upstairs primary suite appears to be immersed in the trees from each individual window. In the same way, the kitchen and main hub of the household features an encompassing watch of the again living area. The full reduced floor attracts the eye from the entrance property straight by way of to the pool place, developing an open up stream and blurring the strains amongst indoors and out.

+ Assembledge+

Photography by Laure Joliet via Assembledge+

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *