Whimsical guesthouse uses prefab timber and corten steel

Belgian firm Atelier Vens Vanbelle has created a gorgeous guest house for a consumer who will work in the movie marketplace. Positioned in the Uitbergen location of East Flanders, the Alex Guesthouse boasts an eye-catching style and design comprised of a special curved quantity made out of prefabricated timber and clad in corten steel.

Proceed reading beneath

Our Showcased Videos

round building with to levels

steel-clad building tucked into natural landscape

Tucked into a wooded space of a private garden, the guesthouse sits on a a little bit-elevated hill, overlooking the principal dwelling on one particular aspect and a dense forest on the other. The property belongs to an govt in the movie marketplace who tasked the Belgian architects to generate a one of a kind room to accommodate worldwide company. Comprised of a principal cabin-like space with living room and a person bedroom, the compact structure also residences a bar and cinema for entertaining.

building with stacked curved volumes

round building clad in corten steel

Connected: Previous ruins are reworked into a cozy, off-grid guesthouse in France

Prefabricating the resources off-website enabled the architects to lessen the project’s construction time and charges, as very well as lower the home’s impact. Additionally, the natural products applied in its design not only permit the composition to mix completely into its peaceful natural environment, but also lowered the project’s all round environmental footprint.

compact interior space clad in blond timber

compact living space with dinette set

Within the whimsical visitor property, guests will obtain a shiny and airy space, with negligible furnishings. With partitions lined in different exposed layers of LVL wooden, the inside has a modern cabin-like aesthetic. The exciting place is flooded with organic gentle thanks to a huge circular window.

bedroom with large round window

shot of view from bottom of spiral staircase

On the ground floor, the primary dwelling space, along with a combo kitchen and eating place make up the central residing room, with the big bedroom off to the aspect. The visitor residence also has a basement house below and a watchtower earlier mentioned. The basement is set up with a quaint leisure area, complete with a bar and film-viewing room with enough seating. Working upwards by the household, a spiral staircase wraps upwards to the watchtower that qualified prospects out to an open-air outdoor house to consider in the sights.

+ Atelier Vens Vanbelle

By means of Structure Increase

Photography by Tim Van de Velde


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *