Villa in Vietnam prioritizes natural light and green space

Step into K-Villa+, positioned in Cần Thơ, Vietnam. Concluded in 2020, this villa maximizes open areas for purely natural light-weight and prioritizes environmentally-inclusive design and style with a green roof and tropical-type back garden. The villa is found close to the Mekong River in the center of Hưng Phú, a freshly-established household area close to community transportation. Made by Space + Architecture, the approximately 19,375-square-foot villa offers a reduced constructing density, a inexperienced roof and a rainwater selection technique. K-Villa+ is one particular of several non-public residences in the state to be certified by the Vietnam Green Creating Council.

Go on studying underneath

Our Showcased Videos

a multi-level home with a car parked on the bottom level. trees, grass and other green plants cover each level of the home. the top of the home features a white facade, the middle level features a grey and brown facade and the bottom level features an off-white marbled facade. windows cover the top and middle levels on the home.

The yard house incorporates a assortment of trees native to the regional spot, which include mango, palm, milkfruit, bougainvillea and plumeria. An ecological fish pond on the assets functions aquatic plants this kind of as lotus, h2o lily and centella.

Linked: A wealthy vegetable yard grows atop a exclusive household in Vietnam

to the left, various trees and greenery. to the right, a multi-level home lit up at night, featuring large windows

Heading with the general eco-friendly theme, the designers paid unique notice to natural ventilation for the job. This spot of Vietnam encounters a usual monsoon time with purely natural circulating air, which the designers labored with, using huge-open up areas, breeze block partitions and a unique doorway layout to maximize airflow. Managed air flows into the developing to assistance preserve the inside amazing, and the inexperienced roof aids lessen thermal radiation.

green rooftops with a courtyard between them and a garden area visible on the ground below.

On top of that, the tropical weather conditions in the location provides outstanding chances for natural light-weight. Huge home windows and openings work harmoniously for controlled airflow and light, along with an indoor yard and skylight. An artfully-designed spiral staircase exposes the interior to even a lot more gentle, when the house fence is built of a mixture of minimize out steel and glass. At nighttime, occupants can swap to an automatic lighting system and electrical power-economical LED lights.

a pond surrounded by greenery. a person sits at a table nearby, looking out onto the pond.

The villa employs a rain reuse system to enable irrigate its lots of vegetation, with plans to switch the technique into a consuming water supply. The gardens are landscaped with grasscrete brick to decrease concrete surfaces, increase normal plant composition and enable to drain rainwater. Eco-helpful supplies these kinds of as un-baked brick and licensed-sustainable wood were painted with non-VOC paint to steer clear of harmful emissions.

+ Room + Architecture

By using Archdaily

Illustrations or photos via Place + Architecture


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *