Villa bordering nature reserve features natural stone design

Situated in the Spanish town of Sotosalbos, Segovia, the House Salbos honors the 12th-century Romanesque architecture of the area with a modern design. Created by ABIBOO Studio, the villa is manufactured out of pure stone working with regional construction methods, assisting it mix into its historic environment with out sacrificing the comforts of modern-day lifetime.

Continue on looking through underneath

Our Featured Films

A landscape shot of a home with a beige, natural stone facade and orange tile roof.

Castilian tile and all-natural stone line the overall exterior as very well as a collection of large flower planters to hold the residence uniform. The 250-square-meter dwelling layout features an L-shaped plan, incorporated to deal with existing municipal codes although letting residents to retain a partnership with the outdoors.

Two criss-crossing volumes made up of a beige, natural stone facade and orange tile roof. Purple flowering bushes line the exterior of the home.

Linked: Previous tenting web site turned into magnificent spouse and children home clad in charred wood and natural stone

Most likely most interesting of all is the 900-sq.-meter property’s proximity to a nearby mother nature maintain, which delivers an ecological factor to the project that combines the wild landscape with the all round modern come to feel of the style. The nature reserve bordering the dwelling is characterized by cold and rough winds for a portion of the yr. The landscape design and style remedied this by installing a massive brazier, fire pit and masonry seats in the yard to secure the outside areas.

An outdoor firepit.

Also outside the house, the design and style capabilities a gabled roof and a combination of community supplies and corten steel. The in-ground fire pit spot is well suited for internet hosting with a great deal of seating locations, a collection of stone walls rising in various ranges against the tree-lined backdrop. Virtually like a maze, every segment of the out of doors landscape compliments the primary structure’s modern day framework with matching stone and sleek, thoroughly clean strains. 

A living room with minimalist design, white walls, a fireplace and a beige sofa and chair.

Inside, the vibrant and all-natural concept continues with neutral finishes and minimalist decor, complemented by light wood details and earth tones in the furnishings. The residence involves two floors, the ground ground made up of the primary rooms and a popular space and the upper floor hosting the family’s children’s rooms.

+ ABIBOO Studio

Pictures courtesy of ABIBOO Studio

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *