Timber lake kiosk will gradually disappear into landscape

Berlin-based noa* (community of architecture) has changed an getting old swimming hut with the new Lake Property Völs, a contemporary kiosk that will progressively mix into its scenic surroundings. Oriented for sights of the idyllic Völser Weiher Lake in South Tyrol, the new design supplies community changing rooms, bogs, a snack bar and swimming jetties for mother nature lovers who flock to the spot year-round. The wood-framed constructing is clad in untreated larch that will create a natural patina above time, when rapid-escalating jasmine planted about the shifting rooms will envelop element of the creating in greenery to camouflage it from look at. 

Keep on reading through below

Our Highlighted Movies

a wood dock area on a lake, with a lake house and trees to the right

Set towards a breathtaking mountain backdrop with lush pine forests, the Lake Property Völs anchors a preferred place for outside activities, from swimming in summer time and ice skating in winter. Due to the fact the outdated facility lacked available options for people today with disabilities, the architects demolished the current construction and established two new compact structures that in good shape about in the original footprint and are linked with a transverse axis outlined by an open recess with a timber folding element. 

a lake with forest and mountains in the background and reflected in the lake

The major setting up is topped with a distinctive gabled roof with deep overhangs that frames sights of the lake and offers shade to a huge outside terrace. The terrace extends to a newly intended bathing place with jetties designed of domestically sourced wood. Within, the major setting up residences a new snack bar, kitchen and counter for serving refreshments. The smaller sized structure following door options a mother nature-motivated green shade palette and has the changing rooms. The recess that connects the two buildings doubles as a secondary snack bar for smaller refreshments. 

Connected: A historic resort is sustainably revamped into a charming “alpine village” getaway

a view from inside the lake house, looking out on the lake and trees

In addition to employing timber construction with locally sourced elements, the architects also tied the developing to its web site by incorporating a conventional South Tyrolean lace pattern into the resin filler. The 3D designs in the resin “add a exclusive visible flair and a contact of spontaneity,” stated the architects.

+ noa*

Images by Alex Filz


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *