This serene family home is connected by glass hallways

Tucked into the foothills of California’s beloved Laurel Canyon, the Laurel Hills Home by Assembledge+ is an exquisite case in point of fashionable, sustainable house design and style. Comprised of a few cedar-clad volumes with huge glass panels, the property options interconnecting pavilions that are topped with a wide overhangs to shield the interior spaces from intensive sunlight exposure.

Continue on looking at underneath

Our Featured Films

walkway leading through home on one side and courtyard on the other

Lined in heat Western Pink Cedar cladding, the loved ones residence is composed of 3 pavilions related by a collection of glass hallways. The entrance to the one-story residence is the initially indication that the undertaking is supposed to foster a potent link to the outside. Made out of concrete pavers and lined with wild grasses, the walkway weaves by way of an open-air courtyard with olive trees.

Similar: Cool, California ranch residence in San Francisco is a sustainable gem

home with several box-like volumes

modern living room with blue chairs

The Laurel Hills Residence’s three boxy volumes are clad in a warm mix of cedar panels topped with an oversized, charcoal-colored board. In addition to building an beautiful distinction with the wood cladding, the black overhangs also present security from severe sunlight exposure. By blocking photo voltaic warmth achieve, the family can rely significantly less, if at all, on air conditioning to retain the home awesome. As a third ingredient, glass is uncovered nearly in all places in the design, melding the indoors and outside.

dark sofa and blue chairs near a glass wall open to a backyard

dining room with wood table and yellow chairs in a room with glass walls

The glass entrance prospects to the primary living place on the western aspect or the personal sleeping areas to the east. Quite a few of these glass partitions open totally to the backyard, which comes entire with a swimming pool. The several home windows, skylights and sliding glass doorways also allow for the inside spaces to get pleasure from sufficient purely natural light and air ventilation, even further minimizing the home’s reliance on synthetic power.

black leather chair and foot rest near a bookshelf

minimalist bedroom with large white bed

The inside style and design is centered on bringing a perception of serenity while retaining emphasis on the character surrounding the Laurel Hills Home. Modern-day, minimalist furnishings and artwork fill the rooms, boosting the white partitions and wood flooring that operate all through the property.

+ Assembledge+

Images by Matthew Millman by way of Assembledge+

swimming pool and deck in front of one-story home


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *