This LEED Platinum office will gracefully evolve over time

New Delhi-based mostly practice Architecture Discipline recently done The East India Hotels Corporate Headquarters, a LEED Platinum-accredited place of work place housed within the Oberoi Workplace Tower in Gurugram, India’s finance and know-how hub. Dynamic, avant-garde and present day, the workspace style and design aims for functionality and comfort and ease with entire-height superior-performance glass that lets in normal light and an open-plan format conducive to flexibility. Architects engineered the workplace to be upcoming-evidence it can gracefully transform and evolve without the need of compromising its design identity. 

Continue looking through below

Our Featured Films

an office space with floor-to-ceiling windows to the right and a black bookshelf built in to the wall on the right. in the middle of the room is a wood table with three tall chairs and three black lamps hanging over the top of the table.

Spanning an location of 10,000 sq. toes throughout 7 floors, the East India Hotel Corporate Headquarters consolidates several offices into a solitary place inside of an city regeneration district in the heart of Gurugram. The software not only involves workspaces for Arjun Oberoi, Taking care of Director of East India Accommodations, and his Tasks Improvement Workforce, but also an office environment for the Government Chairman Prithvi Raj Singh ‘Biki’ Oberoi, the renowned hotelier powering the Oberoi manufacturer. As a exceptional addition to the Taking care of Director’s place of work, the space consists of a tabletop produced from a decommissioned Cessna aircraft wing.

an office surrounded by floor-to-ceiling windows covered in sheer white curtains. a blurry person walks behind a large desk made from a recycled airplane wing. there is a black office chair on one side of the desk and two red chairs on the opposite side of the desk.

“Today’s buildings are evolving landscapes get the job done, leisure and domestic routines are becoming interchangeable, main to the generation of open up-ended adaptable buildings,” Akshat Bhatt, Principal Architect at Architecture Self-discipline, explained in a press launch. “Adaptable frameworks with effectively-serviced and well-lit spaces that can be employed for several routines in the brief phrase – present the probability of a prolonged-daily life span for the setting up and a variety of doable very long phrase uses.”

Associated: New Intercontinental Perfectly Constructing Institute HQ achieves Platinum

a courtyard with greenery and a tree in the middle. behind the tree are glass walls showing the office spaces inside.

Flooring-to-ceiling glass surrounds the office environment to present panoramic views of the city. For respite from the city jungle, the architects inserted an inside glazed courtyard landscaped with an olive tree and geometric planters. A high-class palette of substantial-conclusion pure products dresses the office, from Carrara marble tabletops to hardwood flooring. Superior-efficiency glass and heat-reflective blinds that mitigate photo voltaic warmth acquire enable lower the office building’s energy footprint. 

+ Architecture Self-control

Visuals through Architecture Self-control


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *