This backyard cottage in Seattle is only 800 square feet

All people has their concept for the ideal house. For this couple, it’s a comfy crash pad with all-natural aspects that presents them a uncomplicated nevertheless purposeful house for downtime in among outside adventures.

Continue looking at below

Our Featured Video clips

Sliding glass doors are fully opened to show the interior of the home's kitchen and living room.

Positioned in the Central Place neighborhood in Seattle, Washington, this 800-square-foot property is a yard cottage with a large amount to offer you. Not only does it function enviable modern traces and built-in storage, but the entire design intermingles indoors with outdoor to match the clients’ energetic way of living. Intended by Seattle-dependent organization Fivedot in collaboration with contractor Hanson Building and Equlibria Engineering, this urban oasis is L-formed to just take benefit of a central courtyard, which is obtainable from the two the principal dwelling area and the bed room.

Connected: Orchard Property honors the earlier even though constructing a brighter upcoming

An open set of doors look out onto the home's deck.

The property is a one-tale to accommodate demands as the few ages, but also so they can enjoy high ceilings. Uncovered wood beams attract the eye to the ceiling and present a spacious really feel for the small area.
Expansive home windows and a wall-to-wall retractable door flood the inside with purely natural light-weight. The door opens to the courtyard, blurring the line between within and out. Once outside the house, the courtyard options a sitting spot, fireplace pit, a independent dining location and lots of space for company or extra seating.

Natural, medium-tone wood accents the room via cabinets and exposed wood beam ceilings over the living room and kitchen.

The garage supplies added storage for outside equipment and a workshop area. On the exterior wall, designers provided a mini climbing wall, which also serves as roof entry, as a nod to the couple’s passion for the sport.

An off-white couch with dark gray pillows looks out on the deck from the home's large, open glass doors.

Moving into from the alley, a landscaped courtyard welcomes visitors with vegetation and a wooden walkway. The entrance doorway, in any other case fully concealed versus the darkish Yakisugi (burnt Japanese cypress) siding, entices with a colorful welcome mat and putting accent colors about the body.

An L-shaped home with Yakisugi siding and a wood deck with lawn chairs.

For the nature-loving pair, the area attributes all-natural materials this kind of as Oregon white oak casework and milestone partitions for the shower. The project demonstrates the values of a very simple life and provides the added gain of lower servicing requirements.

+ Fivedot

Pictures by Mark Woods

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *