Stockholm offices repurposed into apartments with green roof

When it arrives to sustainability, reusing something that already exists is ordinarily superior than making anything new. The similar goes for architecture, a actuality that a nearby Stockholm agency exemplified with its freshly unveiled job, which turned a 1990s place of work building into a series of apartments with a green roof.

Keep on reading through underneath

Our Highlighted Films

A streetview of an apartment complex with a light brown colored facade and windows.

Dubbed “Vintertullstorget,” the task was able to maintain the current concrete structure fairly than knocking it down and beginning from scratch, cutting down the need to have for too much design materials and labor. Rather, they chose to transform the developing and add three new stories, a first-level grocery store and a parking garage intended for equally vehicles and bicycles.

Related: A disused factory turns into an office environment with a landscaped bamboo roof terrace

To the left, an entryway with black and while tile flooring. To the right, a white hallway with light colored flooring.

The end result was a reworked constructing with 77 new apartments. The eco-friendly roof combines wood, grass and vegetation to build a concealed oasis for residents. Inside of, the principal lobby hallway highlights black and white tiles and enough lights with glass entrance doorways. Person apartments aspect a shared portion of the wrap-all around outdoor balcony as effectively as roomy, dark marble bathrooms, massive windows and a full kitchen. To give residents a improved look at, the balconies encounter a inexperienced courtyard.

A large window with yellow curtains, looking out onto a cityscape.

The exterior is painted in neutral shades of beige and darkish gray, however the exclusive condition of the cascading terraces and home windows allows give it a present-day glimpse. In accordance to the architects, they responded to problems from the latest coronavirus pandemic by permitting foreseeable future citizens to influence designers with customized attributes for personal flats. 

A green roof with a sitting area for socializing.

The project also recycled existing factors of the making. Designers discovered ways to disassemble and reuse marble from the tiles, iron from the railings, glass from the doors and lighting fixtures in various purposes during development. Aside from the repurposed character of the project, however, the sustainability factor is most clear in the building’s green roof it works as an out of doors area, but also as a rainwater buffer for the making. 

+ Urban Couture Arkitekter

Images by Johan Fowelin

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *