Solar-powered timber home in Chile embraces ocean views

Before this 12 months, Chilean architecture agency Cristobal Vial Arquitectos finished Casa Rural #01, a solar-driven holiday getaway dwelling oriented for sights of the Pacific Ocean and optimum passive photo voltaic conditions. Positioned just outside the coastal city of Matanzas in Navidad, the developing was made for a reduced environmental footprint, from the use of elevated foundations that limit website impression to the rooftop solar panels that fulfill all of the home’s electrical wants.

a rectangular house with windows atop a hill

Set atop hilly remote terrain higher in the pine-studded mountains, Casa Rural #01 marks the initial residence to be built inside a new housing advancement. Conceived for a solitary spouse and children, the modestly sized creating embraces the outdoors with its framed views and product palette. The structure is built fully of dimensioned wood with structural insulated panels (SIPs) and is topped by a steel butterfly roof with photo voltaic panels. 

the front of a house with wood facade and windows

Inside of, Casa Rural #01 actions 60 square meters and is organized as 3 modules, all of which open up up to an exterior west-dealing with terrace. The residence includes 3 bedrooms, an open up-approach dwelling space with a kitchen area and eating place, and a toilet. The interior areas are minimally dressed and wrapped entirely of timber with the roof timber components exposed. 

Associated: This elevated prefab residence in Chile usually takes in putting volcano views

living area of a house with wood accents and windows letting in natural light

“The proposed volume is proposed longitudinally in favor of the slope,” clarifies the architects in a venture assertion. “That is why a modulation of a few separate volumes is solved, which arrange the community, personal (young children) and personal (grown ups) application. The separation of these volumes is accomplished as a result of two cuts that allow having the north-south area of the land in which it is located. In buy not to drop the continuity of these, a damaged gable roof is proposed, as an envelope, which seeks to dialogue with the existing slope and at the similar time marks what is the circulation place inside it and the opening towards the sights.” 

+ Cristobal Vial Arquitectos

Visuals through Cristobal Vial Arquitectos


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *