Reclaimed timber makes up this tranquil nature retreat in Vietnam

Vietnamese architecture firm SILAA has just lately completed the Hachi Lily Home, a character-inspired retreat tucked into a pomelo tree-filled village close to the city of Hue. The consumers are a family members who, right after leaving the hustle and bustle of town dwelling in search of a extra peaceful life-style, questioned the architects to design and style the house as the “base” for a future homestay undertaking that will also be located on the house. The simple gable-roofed dwelling prioritizes indoor/outdoor connections and is generally created of reclaimed timber salvaged from the structures of aged demolished structures. 

Continue on reading through under

Our Showcased Movies

A lily pond in front of a simple home with a red gabled roof. A person sits on a chair on the patio in front of the home's sliding glass doors.

Done earlier this yr, the 115-sq.-meter Hachi Lily Property features a rectangular footprint established on the northeast corner of the assets planted with pomelo trees. To highlight the landscape, the architects oriented the home to views of the pomelo trees and equipped it with large glazing, a timber mezzanine with views of the backyard, and an outdoor veranda that spans the duration of the front facade and faces a water lily pond with a small wooden bridge. 

A grandmother, two parents and three children sit on a patio gazing out at the lily pond.

Inside of, the light-filled house separates the principal widespread regions on the south facet of the home in close proximity to the front entrance from the sleeping places on the north side with two centrally located restrooms. The open-approach dwelling place, dining place and kitchen area join seamlessly to the outdoor veranda via timber-framed sliding glass doorways. In contrast, a pure stone wall wraps all-around the two bedrooms in the rear to give privacy and to body a concealed interior garden that features two outdoor showers close to the bogs. 

A small wood bridge crossing over the pond in front of the home. On the left, a dog lounges on the patio.

Connected: Extraordinary arches usher nature inside an alley house in Vietnam

A ladder in the living room potential customers up to a modest mezzanine the place the family’s library and storage are found. A skylight and smaller operable home windows permit in organic gentle and promote air circulation in the elevated space, though extended roof overhangs guard the home from undesired solar achieve in summer and the extended rains in winter season. “Different varieties of stone, wood, concrete, glass, terracotta, textile, drinking water, greenery… build a fantastic shade palette,” take note the architects. “The small children and their grandmother can have a good slumber in this cozy and calming atmosphere.”

+ SILAA

Photos by Hoang Le

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *