Prefab holiday home in the Netherlands features transforming rooms

Located on the Dutch island of Texel in the Netherlands, this modest vacation home is observed just a small stroll to the North Sea. Rotterdam-centered Orange Architects determined to just take a distinct method to the villa’s layout in buy to help save house with the use of prefabrication and flexible layout.

Continue on looking through underneath

Our Highlighted Movies

black home with wood beams and glass wall

Alternatively of constructing independent rooms for different uses that are divided by walls like a classic house, the designers incorporated prefab, multifunctional areas with the potential to divide and change them according to distinct functionalities.

Related: Modular household in Delft boasts reduced-carbon timber construct and a eco-friendly roof

people entering home with glass wall
wood-framed glass door

Orange Architects identified that holiday getaway houses are additional probably to have diverse uses when compared to daily households. For example, people today have a tendency to invest extra time jointly in communal locations by day and only use non-public spaces at evening. As a outcome, these personal areas, like bedrooms, frequently go unused for a big portion of a getaway remain. In an hard work to maintain a compact volume although however maximizing space, the architects made the rooms to accommodate at least two capabilities every single, reworking into a person fluid, open up space through the day.

person walking down hidden stairs leading to living area
kitchen with wood cabinets across from wall of glass

Even though the holiday break home acts as 1 continuous space for the duration of the working day, at night, inhabitants can separate different sections by both closing the picket panels in the corridor or turning them 90 degrees. There is also a hidden shower and sink to make an en suite bathroom.

telescope beneath a skylight
black wood home in a forest

To minimize construction squander, the walls and roof have been prefabricated at the contractor’s workshop prior to being transported to the island. The framework alone is composed of a black wooden shell contrasted by heat wooden tones inside. Ground-to-ceiling home windows to the south increase the main dwelling home onto a covered terrace and adjacent backyard garden, when many skylights on the upper floor convey in additional organic mild. The dwelling is also fitted with sloping rooftop photo voltaic panels and a rainwater drainage procedure for irrigation.

+ Orange Architects

Pictures by Sebastian van Damme by using Orange Architects

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *