Off-grid beach retreat is ‘carved’ into the dunes of Cape Cod

Brooklyn-dependent organization Studio Vural has unveiled an unbelievable concept style for an off-grid seaside retreat, which is embedded into the sandy dunes of Cape Cod. The Dune Dwelling is a futuristic composition that is “carved” into the sand dunes, effectively divided into two areas by an open up-air walkway. Covered with a lush environmentally friendly roof, the idyllic household will also rely on clean electrical power to be fully self-sufficient.

a curved home cut in two by a central walkway

The abnormal style and design attributes both equally contemporary and all-natural products that incorporate resiliency to the Dune Home. To make it storm-resistant, the framework will be embedded into the dunes by way of deep piles. Octagonal in shape, the home will consist of concrete bases and huge stretches of storm-resistant, triple-insulated windows. Topping the residence is a lush environmentally friendly roof planted with native vegetation that, in addition to assisting insulate the inside spaces, will also be helpful in minimizing carbon emissions.

Associated: A solar-run property in Maine rises previously mentioned the sand dunes on wooden stilts

a person walking through a walkway between green hills

a wooden pathway flanked by greenery

The major floor properties the main residing room, along with an open up-system kitchen and dining region. These rooms are related by way of a central breezeway, which will permit the house owners to love the unbelievable views though having in contemporary air. Wedge-shaped home windows close to the property also convey in natural light as very well as unobstructed views of the ocean.

a modern interior living space with massive wall of windows

a modern interior room with bright concrete walls and wood furnishings

The inside structure will characteristic a present day, neutral palette that incorporates white, painted concrete walls and polished concrete flooring. Pure bamboo will be made use of for the cabinetry and wooden paneling identified during the residence.

a person standing on a lush green landscape looking out over the ocean

grass-covered home illuminated from the inside at dusk

Other than its breathtaking layout, the home will also be absolutely self-ample. A solar panel array as very well as different mini wind turbines will make all of the vitality the dwelling desires. A rainwater collection program will source fresh new consuming water, and drinking water for sinks and showers is to be sourced from filtered groundwater. To warmth and interesting the off-grid household, an innovate geothermal procedure will be set up to perform collaboratively with the “eco-concrete basin” designed through the structure’s concrete envelope.

+ Studio Vural

By using Dezeen

Renderings by Dom Wipas via Studio Vural


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *