Noa* tucks a 3-star hotel beneath a refurbished barn in Italy

When Network of Architecture (noa*) was questioned to develop the standard South Tyrolean cafe Schönblick with a new lodge, the company understood that preserving the site’s spectacular views would be a key design aim. As a final result, the architects opted from adding a new amount in favor of embedding the hospitality areas into an present hill — a option that noa* says not only retains sights of the Dolomite landscapes but is also less invasive and additional environmentally welcoming. Terraced into a hillside, the new resort rooms have been placed beneath an aged, existing barn that the architects also renovated to household the hotel’s reception, lounge and breakfast hall.

Continue on examining beneath

Our Featured Videos

old wood barn on hillside with mountains in the distance

Named immediately after the Gfell meadows (prati di Gfell) region and positioned adjacent to Schönblick, the a few-star Gfell resort was made to immerse its company in character with extensive glazing that frames impressive views and a natural components palette predominantly comprising unprocessed durmast wood with neutral, tough-fiber upholstery. The hotel’s most important entrance is situated in the aged barn, which was very carefully renovated to protect its traditional appearance on the exterior and introduce a present day and cozy aesthetic to the interior.

Related: Apple Resort gains a environmentally friendly-roofed wellness middle in South Tyrol

gabled wood building
fluffy white bed facing glass walls

Gfell’s 17 guestrooms are situated in the two partially underground, terraced levels beneath the barn. Each individual area consists of huge glazed walls revealing Dolomite views as properly as a wood terrace to increase the dwelling room to the outdoors. Friends also have obtain to a wellness room outfitted with a sauna and a peace spot.

round tables and plush dining chairs in room with exposed wood ceiling
large sauna room

“It’s an earth shelter building that reduces the effects of the operation with no having any sights absent from the restaurant, whilst in genuine fact, giving all the visitors at the new resort with a breathtaking panorama,” explained Andreas Profanter, architect and noa* husband or wife. The hotel is also equipped with high-effectiveness insulation and pellet-powered heating and incredibly hot h2o techniques that the architects say “guarantees zero affect on carbon emissions.” 

+ noa*

Photography by Alex Filz by means of noa*

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *