Naturally ventilated home in Thailand has a built-in plant bed inside

Designed by Studio Locomotive, this two-story home in Phuket, Thailand combines up to date and biophilic style and design. The younger owner needed to make a debt-absolutely free, reduced-upkeep dwelling even with constrained economical resources. The consequence is the Prim Household.

Continue on reading under

Our Featured Films

tall, two-story white home with a large balcony

The house was built to spotlight fundamental wants on a plot of land about 1,000 square ft in dimension. Whilst from the outdoors, the dwelling may glance like other popular business structures in the encompassing space, the Prim Residence enjoys plenty of all-natural light, cross-breezes and open-strategy living areas. Normal ventilation is supported by massive openings, a vertical air effectively and skylights. This layout eases maintenance and value-of-residing burdens, these as heating and cooling utilities, providing the home-owner far more time and income to go after other issues.

Relevant: Off-grid bamboo bungalow embraces nature in Thailand

black chair and wood table in room near an indoor garden
large hanging plants near a wooden dining table and kitchen with wooden cabinets

Cross-air flow is principally accomplished via a series of prefabricated air vents built into the home’s rear wall and massive window openings in the entrance. Central skylights inspire vertical ventilation although also releasing daylight into the interior. These skylights are vital in sustaining the sunken indoor garden situated in the center of the to start with floor of Prim Residence.

small gray window seat
large bed across from a TV and a blue chair near a window seat

The home’s staircase and catwalk, situated just upcoming to the back garden, are produced of perforated metal to let even extra sunlight to glow by way of the living areas. A tall, exposed steel structural beam connects the to start with and second floors with decorative climbing foliage.

bright bathroom with white tiling and plants
stairs and elevated walkway made of metal mesh

Prim Household has a small kitchen area with picket accents and a patio just exterior of the entrance door. There are two bedrooms and one particular toilet, with a ventilating skylight passing over the lavatory ceiling to aid keep the space dry and cost-free from odors. Studio Locomotive held parts of the creating and fixtures uncovered and utilized materials such as polished concrete and uncooked metal to continue to be as sustainable and minimalist as achievable.

+ Studio Locomotive

Photographs by way of Studio Locomotive


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *