MIA Architecture’s office blends into the landscape with a mirrored facade

If at any time there is a setting up type to emphasize dynamic attraction and make a assertion, it should really belong to an architectural firm. Standing genuine to this thought is the new office building for MIA Architecture, a firm situated in Beaufays, Belgium.

Go on looking through below

Our Featured Videos

white car parked in front of mirrored building

To articulate, MIA Architecture’s offices are actually an extension of an existing setting up, a residence constructed in the 1970s. Expanding on the footprint of the residence, the new addition honors the proven top and also functions with the exact same base of painted bricks and masonry heads. The task extra an office environment as very well as a assembly space and technological premises.

Linked: Bangkok’s Mega Park reimagines mega-malls as environmentally friendly group hubs

square window on the side of a mirrored building
small walkway leading to door of a mirrored building

If you tactic the developing from the entrance, you would scarcely observe it’s there, thanks to an best harmonization with the intensely wooded natural environment. The exterior is framed in a “mirror box” that demonstrates the encompassing landscape, correctly cloaking the developing from look at. This capability to practically vanish makes it possible for the distinctive place of work constructing to stand out though concurrently blending into its surroundings.

computers on large white desks
large white desk facing square window with garden views

Windows are hidden behind the translucent pores and skin (SGG Mirastar glass) and are only noticeable following dim, introducing to the sci-fi impact. The style is remarkably discrete even though earning the entryway apparent with a steel grate walkway that would seem to float previously mentioned the ground. A wooden door materializes as site visitors arrive closer towards the northwest corner of the constructing.

mirrored facade reflecting trees and sky
gravel path around a mirrored building

At the time inside, the oversized window supplies views of the landscape, drawing the outdoors in and immersing the workspace into the gardens. The décor is minimalist with a streamlined black-and-white colour palette. Beyond the look is the perform, and MIA Architecture’s workplaces are constructed with effectiveness in brain. The wooden body is stuffed with electricity-preserving insulation. Probably even extra spectacular than a practically invisible facade is the technique made use of to build the house in all over a few month’s time with very low internet site-impact.

+ MIA Architecture

Photos by way of MIA Architecture

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *