LEED Gold office offers wearables to promote employee wellness

The Texas Mutual Insurance policies Company’s new headquarters in Austin, Texas’s Mueller Advancement has acquired the two LEED Gold and Austin Energy Green Making 4-Star certifications in recognition of the building’s vitality-efficient style and design and focus on occupant wellness. Designed by Texan architecture firm Studio8 Architects, the four-tale business building is noteworthy for its adherence to the “Design for Active Occupants” LEED innovation technique to prioritize a healthier and energetic workplace as opposed to the historically sedentary business office natural environment. Texas Mutual also delivers occupants with wearable gadgets to observe exercise and worker obtain to an on the internet portal for analyzing personal health scores and biometric details. 

Carry on reading through underneath

Our Featured Video clips

a lobby with elevators set into a brick wall to the left. to the right are white walls with a green in-set sign reading "Texas Mutual." A dark gray and white desk sits in front of the green sign.

As one particular of the initial users of the Austin Environmentally friendly Company Leaders group, Texas Mutual has employed its headquarters as an inspiring example of the firm’s sustainable aims. The 4-tale headquarters is strategically situated in the LEED ND Gold-certified Mueller neighborhood, a mixed-use and blended-profits spot that is pedestrian and bicycle-welcoming. The offices sit over floor-flooring retail place — currently occupied by a restaurant and daycare facility — and a parking garage.

an outdoor courtyard full of greenery. a red exterior wall sits parallel to the green area.

To meet LEED Gold standards, architects wrapped the developing with a very insulating envelope punctuated with complete-peak home windows and wove biophilic layout aspects all through the inside. Daylight responsive LEDs and an HVAC technique that attracts chilled drinking water from Austin Energy’s Mueller District Strength Method assist to further more decrease the building’s electricity footprint. 

Similar: SUNY New Paltz Engineering Innovation Hub achieves LEED Gold

a covered walkway with concrete stairs leading to floor-to-ceiling glass walls and doors.

Pure materials, daylighting and greenery indoors more advertise a wholesome get the job done atmosphere. Occupant wellness is also focused with ergonomic workstations with adjustable sit/stand desks, an on-website health club and a Inexperienced Housekeeping program to preserve a clear and non-harmful place. “Social areas ended up sporadically put to stimulate movement across floors, a multi-story green wall, and a courtyard and rooftop terrace with Wi-Fi relationship encouraged staff members to be linked to each and every other and to mother nature,” the architects mentioned.

a second story sitting area with tables and chairs next to floor-to-ceiling windows. to the right is a large greenery-covered wall.

+ Studio8 Architects

Visuals by Lars Frazer

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *