La Poste du Louvre turns the page from 1888 to 2022

The story of la Poste du Louvre is both historic and modern day. Originally designed as a publish business (la Poste) on du Louvre street in a central place of Paris, France, the building is now going through a transformation into a multipurpose house that has gained numerous environmental certifications. 

Proceed studying under

Our Showcased Films

black metal and glass building

It’s an example of honoring a typical making, manufactured from 1888 to 1898 pursuing the style by Julien Guadet. La Poste du Louvre has very long served as a article business office in a modifying sector that has resulted in infinite renovations above the century-and-a-50 percent of its history. Updates took spot all through the 1960s as a result of the 1980s, with intensive reconstruction following a hearth in 1975. But the building, less than the possession of la Poste du Louvre’s true estate subsidiary Poste Immo, is obtaining a complete and modern-day conversion guided by architect Dominique Perrault, whose vision features a lodge, cafe, shops, places of work and social housing. Furthermore, the publish office continues to be intact.

Associated: Ranch Dressing household sets example for modernization with nominal effects

building interior with ornate painted ceilings
glass wall framed in black metal

Perrault placed a particular aim on heading past the outlined conditions expected to generate certifications connected to sustainable architecture. As a outcome, the setting up achieves triple certification from NF HQE Rénovation (Outstanding amount), LEED Main & Shell Gold and BREEAM (Quite Fantastic level). 

post office interior with black metal ceilings
building lobby with skylights

Though functioning to continue to keep the framework of the primary creating, secondary structures had been constructed inside for more help. In this way, the new style kept the building’s unique stone and steel as well as first attractive features like painted ceilings and heritage clocks. Even in retaining with the current architecture, the room been given substantial upgrades in regards to thermal insulation. Updates to air procedure programs and controllable facades preserve inside temperatures at a snug stage with large vitality-performance. Extended-term living spaces function strategically positioned home windows to maximize sights and purely natural lights.

bright white room with wall of black metal and glass
rounded windows framing views of Paris

Also, the roof is outfitted with solar panels to dietary supplement strength use. The roof doubles as a yard with a variety of plants. The building is geared up to get well rainwater, which will be reused for cleansing and watering the plants. Even the basement is upgraded, with the bottom two amounts of the making outfitted for parking, which include charging ports for electrical or hybrid autos. La Poste du Louvre is predicted to open up to the general public in 2022.

+ Dominique Perrault Architecture

Images by Michel Denance through Dominique Perrault Architecture

wood patio with glass ceiling

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *