Kauhale Kai is a solar-powered, pavilion-style home on Hawaii’s Big Island

Inspired by a childhood of recollections in the place, Kauhale Kai, a elaborate and a house, was commissioned by clientele that wished to honor Polynesian and Hawaiian cultures in the structure and material alternatives for the task. With this in mind, they hired de Reus Architects and interior designers at Saint Dizier Style to make a flowing, detailed 9,902-square-foot dwelling that sits in just the Mauna Kea Vacation resort.

Go on reading down below

Our Featured Video clips

white pavilions with thatched roofs

With views overlooking the western coastline of Hawaii, Kauna’oa Bay sits just underneath Kauhale Kai. At the centre of the style and design is the pool, and each and every classic-type pavilion surrounds it in a world wide web of related corridors. The primary hale, the kitchen area hub, characteristics a substantial collecting spot that opens to the living room. From there, the exterior partitions and all-natural landscaping guide to every of the other pavilions.

Linked: Brother–sister duo make tropical tiny dwelling in Hawaii

pool next to white building
pathways connecting white pavilion buildings

The designers place a concentration on developing a home the household could love for decades while willfully compromising to match the regular thatched-hut village settlements, known as kauhale, nearby. “Finding modernity, inside of this coastal community’s rigid classic style pointers, was a level of emphasis,” de Reus Architects claimed.

living area with white furniture and wood table
living area with red chairs

The exterior visual appearance depends on an impact from Polynesian architecture with stepped ceiling forms and columns that mirror these in the eating pavilion, a design and style influenced by the Majapahit culture of Bali. Outdoor foliage is saved to a minimal to stay away from distracting from the expansive shoreline sights, but indigenous crops give desire as nicely as a wayfinding aspect that guides visitors from a person spot to an additional.

On the left, large white bed in white and wood room. On the right, bathroom with concrete floors
glass building with ocean in distance

Photo voltaic panels, more and more commonplace across the sunny islands, are situated out of sight on top rated of the garage pavilion. Perhaps the most striking attributes during the household occur from the use of natural resources these types of as copper shingles, metal doorways and home windows, integral-shade cement plaster, cedar eaves and travertine pavers. The residence also options ohia wooden cabinetry and flooring as properly as Hawaiian basalt stone accents.

+ de Reus Architects

Pictures by Joe Fletcher via de Reus Architects

round hot tub beneath pergola

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *