Home on a sloped ravine uses natural materials to blend into the landscape

Developed by Chicago-based mostly organization Wheeler Kearns Architects, the Ravine Home is a beautiful house that sits tucked into a all-natural forest environment just outside the house of Highland Park, Illinois. Functioning immediately with the nature-loving homeowners, the architects strategically centered on blending the minimalist household, which was built with normal supplies, into the idyllic environment although lessening its impact as considerably as possible.

one-story home surrounded by greenery

The Ravine House will come in at additional than 4,500 sq. toes across a single-story, rectangular quantity. Sitting adjacent to a deep ravine, the home’s format was designed to contain the native vegetation that handles the space.  In simple fact, one corner of the volume is “broken” and set apart in get to produce an entrance courtyard, wherever the vegetation is first included into the living space. The courtyard’s area stones and birch trees shell out homage to the homeowners’ love of mother nature.

Relevant: The small-affect Bridge Residence hovers over a stream in Los Angeles

wooden home with black roof

large living space with blue sofa

In addition to incorporating the indigenous crops and trees into the structure, the household employs a variety of all-natural elements to mix into its natural forest backdrop. The exterior cladding is comprised of dark metal siding and a vertical rain screen created out of panels of American Black Locust, which was selected for its longevity.

kitchen with wood cabinets and wood dining table

wood dining table near full-height windows

On the inside, walls of American Walnut and continuous white oak floors run all through the living place. Big expanses of glass wrap about the Ravine Home, additional mixing the exterior with the inside. A minimalist, however cozy, interior style and design deftly puts the concentrate on the encompassing views although providing a comfy residing location for the loved ones.

large art studio space in private home

outdoor lounge space with firepit and seating

In addition to the several works by using of wooden for a additional sustainable style, shielding the landscape was also an necessary aspect to the Ravine Dwelling challenge. During the development procedure, the property owners commenced to restore the adjacent ravine, which was getting broken by invasive species. They planted no-mow meadows to encompass the household as properly as a number of beds of vegetable gardens.

+ Wheeler Kearns Architects

Photography by Tom Rossiter by means of Wheeler Kearns Architects


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *