Hollandse Nieuwe crafts a vibrant, eco-friendly workspace with VR

Amsterdam-primarily based architectural apply Hollandse Nieuwe has enlisted the assistance of digital truth to make a dynamic and colourful workspace for civil servants. Commissioned by the neighborhood govt as element of the city’s recent coverage to supply residences and semi-public workplaces for civil servants, the architects intended a flexible business office place conducive to collaboration, overall health and creative imagination. The 1,650-square-meter workplace improvement was done in 2019.

Keep on studying under

Our Showcased Videos

kitchen area with red booth seating

To fulfill the government’s brief for a semi-community workspace open up to all civil servants, the architects took cues from a grand cafe for the structure of the ground flooring. To advertise social activity, the building capabilities a plaza-like space that hosts numerous conference spots as effectively as a catering facility and kitchen area that offers superior-quality espresso.

Associated: Old espresso roastery to be reborn as a web-zero carbon business in London

espresso machine in a black office kitchen
meeting room enclosed in teal glass

In the prolonged part of the plaza is the ‘superflexzone,’ an location comprising workspaces as effectively as flex-areas that can be made use of as overflow for rentable models and civil servants interested in “hot desking,” or being in the creating for just a short period of time. The workplace also has a meeting heart for official meetings. Even though the place of work space follows an open-floor plan, the architects have evidently delineated the busier zones from the quieter locations though dazzling shade schemes help in way-obtaining. Good insulation provides pleasurable acoustics and indoor consolation as properly. VR technology was also employed to connect the vision to the consumer for optimal success.

people in meeting room with glass wall framed in red metal
black round table surrounded by dark blue curtain

The venture follows the architecture firm’s aims of sustainability and recycling. Factors from the primary interior, for instance, have been repurposed for the style of the new interior. The supplies and finishes are all environmentally pleasant. Well Normal ideas have also been adopted, and the existing pillars ended up included with a new layer of foil to make them seem fresh new. Plant motifs are woven throughout the style and design to create a link with character.

+ Hollandse Nieuwe

Images by using Hollandse Nieuwe


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *