Green-roofed Øyna hotel blends into a spectacular Nordic landscape

Previously this year, Norwegian architects Eco-friendly Advisers AS concluded the Øyna lodge — Norway’s “first cultural landscape hotel” with spectacular sights of the Trondheim fjord. To give deference to the spectacular landscape, the architects inserted the hotel’s 18 rooms partly into an present slope and then covered them with eco-friendly roofs for a seamless connection with the verdant environment. The lodge suites follow a radial layout to let for panoramic sights from each and every room.

Carry on looking at down below

Our Showcased Video clips

timber buildings with large windows on a hill

Situated in Øynaparken close to Straumen in central Norway, the Øyna cultural landscape lodge is established higher than the old Sakshaug Church on a normal hill that affords panoramic views around the Trondheim Fjord, the Fosen Alps and “The Golden Road.” Owned and operated by the Sakshaug relatives, the Øynaparken facility at first served as a cafe and functions venue nevertheless, increasing demand for overnight accommodation prompted enlargement into a lodge. The new hotel contains 16 double rooms and two suites that are generally crafted from timber in a nod to the landscape and the regional uncooked supplies utilized in the cafe at the major of the hill.

Associated: Snøhetta completes amazing Norwegian cabins for glacier hikers

view from hotel rooms toward forest and water
large bed facing wall of glass

To maintain panoramic landscape sights from the restaurant, reception and meeting spot at the best of the website, the lodge rooms were being positioned on a decreased amount of the slope and are accessed through an elevator and underground corridor that conforms to the condition of the hill. The resort rooms are topped with eco-friendly roofs that join seamlessly with the present lawn in entrance of the cafe and convention heart.

cozy hotel room with wood-paneled walls and ceiling
modern bathroom with gray tiling

Dark exterior wooden cladding also aids blend the new hotel rooms into the landscape. Inside of, dark and light timber paneling wraps the modern day interiors for a cozy and welcoming truly feel. The architects observed, “Although the extension of the facility was carefully adapted to the topography, it results in new landscape accents through its official language and fits in nicely with the owner’s general strategy.”

+ Green Advisers AS

Images by way of Interiørfoto AS by Håvard Nyeggen Løberg and Eco-friendly Advisers AS

fjord vistas in Norway


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *