Green-roofed home embraces valley views and daylight

On the steep financial institutions of the Dyje River in the Czech city of Znojmo, Brno-dependent architecture organization Kuba & Pilař architekti has accomplished the Family Household in the River Valley, a up to date, geothermal-driven property topped with a lush environmentally friendly roof. Set on a slender, rectangular plot, the waterfront home complements its neighbors with its uncomplicated form, nevertheless it stands out with a modern elements palette that includes a framework of strengthened concrete and metal clad in black aluminum sheets. Accessibility to organic light-weight and sights toward the slope and the river mostly dictated the design and style of the dwelling.

Go on looking at down below

Our Highlighted Video clips

black metal-framed home with green roof

Done just after 9 decades of layout and construction, the Family House in the River Valley comprises three flooring that experience the Dyje River and one particular ground that faces the slope. The north-experiencing aspect of the property is topped with a sharply angled eco-friendly roof that feels like an extension of the steep, grassy slope and culminates into a growing garden over the dwelling.

Similar: Modular dwelling in Delft boasts low-carbon timber make and a eco-friendly roof

white sofa against a glass wall
white hallway with a green wall at the end

Compared with the structure of a traditional dwelling, the Family Home in the River Valley spots the dwelling areas on the leading floor and the bedrooms down underneath. “The dwelling space rewards from the absence of partition, which makes two pros,” the architects defined. “One, the daylight floods the place from the southern side, from the backyard garden by means of the glass wall in the dining location. Two, to the north, it delivers outstanding sights of the valley. It is the stunning sights of the Dyje River valley and the opposite rocky slopes with significant historic monuments of Znojmo that are the key strengths of this web-site.”

white kitchen island with shelves on the end
white bedroom with glass wall revealing set of outdoor steps

The inside is stored minimalist so as not to detract from the stunning landscape sights. Large, aluminum-framed windows usher in these vistas and normal light. To create an indoor-outdoor practical experience, the architects related the living house to an outdoor terrace and the yard on the south facet, which can also be accessed by way of an outdoor staircase.

+ Kuba & Pilař architekti

Photography by BoysPlayNice

black metal home with sliding glass door leading to wood patio

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *