Green-roofed brick home ‘disappears’ into the landscape

Antwerp-based mostly studio Studio Okami Architects has unveiled a style that masterfully blends a household into its encompassing landscape. Crafted into a sloped hill, the brick-clad and aptly named Sloped Villa makes use of an expansive eco-friendly roof to assist the residence “disappear” into its serene all-natural setting.

side of brick home surrounded by greenery

Located in an idyllic spot of Mont-de-l’Enclus in Belgium, the Sloped Villa arrived to be right after the homeowners, who ordered an expansive, sloping plot of land, met with the architects and explained their eyesight of constructing an “invisible house” into the rolling terrain. “We adore the perspective way too substantially to be constricted by predefined window measurements,” the clientele stated. “We really like the way nature shifts through the seasons on this plot. We like the tranquility … It would be mainly for the two of us having fun with the sunrise more than the valley, but make positive our 4 adult young ones can stay in excess of anytime.”

Relevant: Gorgeous inexperienced-roofed property in Poland is embedded into the idyllic landscape

grassy roof of a brick home

brick home built into green slope

To bring the clients’ desire to fruition, the architects arrived up with the plan to partially embed a very simple, one particular-tale quantity into the sloped landscape so that it would a little bit jut out on a single facet. With a rooftop coated in greenery, the residence “vanishes” from sight from one angle while giving unobstructed views above the valley from the other.

blue and yellow chairs in room with glass walls

blue and yellow chairs and dark sofa in room with glass walls

The ensuing 3,000-square-foot home functions a wrap-close to porch produced out of locally sourced bricks. The partitions boast ground-to-ceiling glass panels that develop a seamless connection with the outside and permit in a great deal of purely natural mild and the landscape vistas that the clients adore so a great deal.

light wood kitchen and small white dining table and chairs

bed facing glass walls with views of a courtyard

Inside of, an open-flooring prepare helps make the most of the principal dwelling house, which characteristics a minimalist design. Through the property, neutral tones and sparse furnishings preserve the target on the views. The bedrooms are “cave-like” still however reward from sights and light-weight, and a soaking tub future to a glass wall presents an extra house to relax and unwind.

+ Studio Okami Architects

By using ArchDaily

Images by Filip Dujardin via Studio Okami Architects

dog walking through open sliding glass door onto a brick porch


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *