Green design and history meld at unique Delas Frères Winery

A modern passion challenge with a perseverance to earth-pleasant tactics resulted in the conversion of a historical landscape into the Delas Frères Winery in the Rhone Valley, France.

Carry on reading underneath

Our Showcased Video clips

a green landscape with a river cutting through green hills

Farming in the area is pretty much as old as the land by itself. In reality, the terraced hills previously mentioned Tain l’Hermitage have been cultivated considering that Roman occasions. However, the present day environment is a lot more city than rustic, earning it an not likely decision for a vineyard. But architect Carl Fredrik Svenstedt rose higher than the problems, melding the old with new.

a white building with long, thin windows and a staircase to the right

The result is a renovated manor house and bordering walled garden. The major home, now named the visitor house, features overnight guests bedrooms, a restaurant and a tasting home. A new wine cellar and shop were being thoughtfully built to frame the present creating. Ramps join parts of the vineyard, letting readers to enjoy expansive sights from the upper degree or observe the wine-generating system.

a covered walkway with shadows

Working with stable structural stone leaves a lessen carbon footprint when compared to steel or concrete, and the materials have been locally sourced from a close by quarry so transportation emissions were being small. Though sustainability was at the forefront of the layout, the stone also marries nicely with the demands of the facility by delivering thermal cooling to average the temperatures for the wine during generation and storage. Managing the natural light-weight is one more element of the architecture that successfully lowers lighting fees. Skylights stream daylight into popular visitor parts though the placement of the stone partitions displays gentle that would be detrimental to the wine tanks and barrels.

interior of a light gray building with wavy textured facade and floor-to-ceiling windows on the left

A superior groundwater amount implies the creating can only be partly sunk below quality, but supplies for the geothermal procedure that aids in the buildings’ local weather control.

a curved glass wall to the left on a hallway. outside are green trees

The partitions of the winery invite contact. They communicate of the background of the space with Estaillade stone from down the river. The primary wall steps 80 meters extended and 7 meters superior and is built from blocks individually carved by a robotic. According to a assertion from the vineyard and Svenstedt Architects, “Intelligent machining lessens squander, while the ensuing gravel is reused to pave the yard. Even with the exclusive technicity of the wall, the blocks are mounted historically by a two-male father and son workforce of stonemasons.”

an interior hallway with off-white chairs and tables. windows line the wall

Delas Frères Vineyard was the winner of the AMP award for sustainability in 2019.

Visuals by Dan Glasser


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *