Fram Museum extension is dedicated to environmental education

Norway- and Denmark-based mostly architecture business Reiulf Ramstad Arkitekter has gained an invited competition for the new extension of the Fram Museum, a museum in Oslo focused to the stories of Norwegian polar exploration. Dubbed Framtid — Norwegian for ‘future’ — the museum extension stands out from its sharply angular neighbors with its church bell-shaped gable and thoroughly glazed end wall that lets views into the developing and out towards the drinking water. The timber-framed setting up will also be engineered with environmentally pleasant factors as element of the firm’s vision “that architecture exemplifies how we treatment for our surroundings.”

Carry on reading through below

Our Featured Movies

rendering of bell-shaped building with massive glass wall

Inaugurated in 1936, the Fram Museum was mainly constructed to honor the a few good Norwegian polar explorers — Fridtjof Nansen, Otto Sverdrup and Roald Amundsen — and is named soon after the initial wooden exploration vessel Fram that sits at the heart of the museum. Even though the new curved extension will be visually distinctive from the museum’s A-body properties, the modern framework will also take cues from the existing layout with its long sort established perpendicular to the drinking water.

Associated: RRA unveils mountain-encouraged ski resort that emphasizes nature and local community

rendering of people resting on stepped seating

The new Framtid wing will broaden the footprint of the museum with accumulating areas, exhibition areas, a café with an exterior amphitheater and an auditorium. The gentle-crammed café and collecting spaces will be positioned at the north aspect of the setting up for exceptional views of the h2o and simple entry to the boat shuttle. The shore, which is now personal, will be created publicly available with these new areas. Framtid’s exhibition areas will be put farther back into the building and be equipped with entire mild controls to develop sensory experiences passageways link the new exhibition areas to the museum’s other three wings.

rendering of massive bell-shaped museum building with glass wall

“An crucial element of polar expeditions was investigation on climate and the surroundings,” the architects pointed out. “Like the crews of Fram, Gjøa and Maud, the museum’s visitors will be impressed to request knowledge on environmental instruction in regard to current local weather change and sustainable remedies.”

+ Reiulf Ramstad Arkitekter

Photos via Reiulf Ramstad Arkitekter


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *