Former prison site to transform into green mixed-use district

In the Copenhagen suburb of Albertslund, the previous Vridsløselille jail website will consider on new lifetime as an beautiful combined-use district with a solid emphasis on mother nature. The growth plan for the 160,000-sq.-meter district will merge the style and design proposal by Danish architectural firm Schmidt Hammer Lassen Architects and landscape architects BOGL with the scheme place forth by COBE Architects. The masterplan will heart on the adaptive reuse of the historic star-shaped composition that at the time housed the condition prison.

Continue on looking at underneath

Our Featured Video clips

A rendering of a grassy courtyard in between two buildings with brick facades.

Conceived as a organic extension of Albertslund and the current principal thoroughfares, the Vridsløselille growth aims to reverse its picture as a “closed enclave” by repositioning the spot as an beautiful urban spot for residing, participating in and doing work. The masterplan will feature a extensive variety of popular parts and eco-friendly areas to encourage wholesome and social existence.

A rendering of people milling around a commercial area.

Schmidt Hammer Lassen and BOGL’s proposal consists of five exclusive districts, each with accessibility to mother nature at varying density stages: Skovbyen, the Northern district with urban villas established amongst two forest clusters Bevægelsesbyen, the West district with terraced multi-tale houses that open up up to semi-community squares Grobyen, the most significant and most populated district comprising higher-rises in the southwest Portbyen, a district to the South alongside the railway with 10-tale structures and Havebyen, an Jap district that includes personal Renaissance gardens. The iconic star-shaped prison building will be at the coronary heart of the masterplan and will be transformed into a neighborhood hub with co-working and leisure spaces.

Similar: Amsterdam is reworking a prison into a environmentally friendly electrical power-making community

A rendering of people milling around a grassy courtyard.

“Our vision for Vridsløselille is to build a new neighborhood with a inexperienced heart for all citizens, an place that strengthens the social, climatic and landscape cohesive drive in Albertslund,” mentioned Kristian Ahlmark, Spouse and Style Director at Schmidt Hammer Lassen. “We will protect as substantially as probable of the current jail building and integrate some of the complex’s secondary buildings to increase primary traits.” Schmidt Hammer Lassen Architects, BOGL and COBE will perform in partnership with Freja Ejendomme and The Municipality of Albertslund to more refine the masterplan for local acceptance. 

+ Schmidt Hammer Lassen Architects

Images by Schmidt Hammer Lassen Architects+BOGL

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *