Dismountable dojo in Vietnam is topped with a rice husk roof

Vitality efficiency, Japanese style and design and an emphasis on lower web-site impression are combined at DOJO Saigon, a new gentle-loaded judo teaching corridor in Ho Chi Minh Metropolis. Intended by Southeast Asian layout firm T3 Architects, the creating has a unique, worldwide character many thanks to its structure modeled soon after regular Japanese dojos and its area in the yard of an previous French-fashion villa in Vietnam’s greatest and most populous metropolis. Sustainable principles guided the style from the begin, from the very careful setting up placement informed by passive photo voltaic factors and preservation of present trees to the use of double glazing and a rice husk-insulated roof for minimal electrical power consumption.

Go on reading under

Our Showcased Films

dojo interior with pitched roof

Concluded this 12 months, the DOJO Saigon is an extension of an present villa that houses new altering rooms, business office area and co-doing the job parts for judo practitioners. Oriented to comply with the primary circulation by the existing setting up, the new dojo is also very carefully placed to reduce web-site impression and to enhance entry to purely natural mild. All existing trees had been retained intact the preserved experienced trees not only provide shade to the making but also help with managing stormwater runoff, a big problem in the flood-susceptible space.

Connected: Sustainable Central Park with electrical power-manufacturing trees unveiled for Ho Chi Minh Town

people practicing judo
person practicing judo

To preserve interesting air from leaking out of the air-conditioned creating, the architects set up thoroughly insulated walls as well as double glazing for all openings. The roof is insulated with rice husk, an ecological and economical substance that can be locally sourced.

fan on white ceiling with wood beams
roof covered in rice husk

“For the previous but not the very least, having in consideration the dynamic and changeable times we all are living, the undertaking has been built to be dismountable (principal structure, flooring, walls, tatami…) to present the client with the option to move the full creating to a different plot in scenario it is wanted,” the architects additional. “Putting together the sustainable concepts reviews earlier mentioned, the elegance of the observe of Judo, and the resourceful and practical layout tends to make finally a significant challenge with a quite aggressive budget.”

+ T3 Architects

Pictures by Hiroyuki Oki through T3 Architects

dojo glass doors opening to a courtyard

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *