Berkshire Residence targets Passive House standards

Brooklyn-based mostly style studio Of Probable not too long ago finished the Berkshire Home, a 3,600-sq.-foot up to date residence that the designers describe as a “marriage of spatial poetry and making science.” Built by Massachusetts corporation Kent Hicks Construction, the home blends traditional New England development with sustainable and chopping-edge developing science principles to guarantee the home’s longevity and to satisfy Passive Residence Institute standards.

Proceed reading through down below

Our Featured Films

light wood home with gabled roof surrounded by trees

Found in Sheffield, Massachusetts, the Berkshire Home was commissioned by a customer who wished to blend components of his childhood property — a two-story colonial dwelling surrounded by an apple orchard, barn, horse corral and a variety of landscapes — with modern day and sustainable style. As a outcome, the dwelling not only requires cues from classic New England design with its gabled form and muted, normal palette, but it also follows a modern style aesthetic with its clean and minimalist type.

Connected: Award-winning passive tiny household is insulated to fight New Zealand’s climate

small covered patio on light wood gabled home
long home with light wood cladding

“The result is a house the place just about every window and doorway is a ground-to-ceiling picture frame of the areas of memory all over the residence,” the architects discussed. “The architectural finishes are a sober palette preferred to improve the influence of these frames versus the at any time-shifting seasonal New England landscape. Relocating through the household more than the program of the day, one particular is drawn from the inside areas to the exterior landscape. This is a residence for building new memories and honoring previous ones.”

suspended fireplace with wood chairs surrounding it
brown chair beside full-height sliding glass door

Even though the Berkshire Home is not Passive Residence accredited, the house follows Passive Home Institute standards with its focus on electricity effectiveness and a smaller carbon footprint. Products ended up also sourced regionally and picked for durability. Discipline stones and boulders, for occasion, were being salvaged onsite and from regional building internet sites to generate landscape retaining partitions. The airtight dwelling and its vitality-saving systems make Berkshire Residence web-zero-ready the home owners can arrive at electrical power self-sufficiency with the addition of a little, floor-mounted solar array. 

+ Of Possible

Photography by Justina by using Of Feasible

long gabled home clad in light wood panels


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *