An old farmhouse becomes a hotel focused on indoor-outdoor living

Spanish architecture agency GANA Arquitectura has rehabilitated a historic cortijo — a sort of regular rural dwelling typical in southern Spain — into a gorgeous new lodge in the town of Villanueva del Rosario of Andalusia. The intervention pays homage to the community vernacular with its emphasis on indoor-outside dwelling and preservation of the cortijo’s classic materials even though incorporating new everyday living to the residence with up to date interiors. The boutique resort, which was finished this year, had been developed to consider section in a developing tourist desire in Andalusia. 

Continue on reading down below

Our Highlighted Movies

large white Spanish farmhouse

Found in the coronary heart of a site crammed with olive trees, the original cortijo was a big, whitewashed building topped with crimson, ceramic roof tiles. The architects held the building’s framework and components palette intact and included a less difficult, gabled addition to the aspect — formerly a storage facility — to home 10 specific lodge suites that link to a timber-lined outdoor patio with a pool. A new courtyard one-way links the two properties and was thoughtfully intended to protect the root systems of existing trees.

Similar: Niraamaya Retreat honors standard layout with regional elements

minimalist living area with glass walls and gray and beige furnishings
small wood table with gray chairs

The outdated farmhouse spans two floors with typical parts situated on the ground floor and most of the hotel rooms positioned on the second flooring. The hotel rooms and shared areas are created to highlight the historic architecture. In distinction, the remaining hotel rooms in the new addition attribute a intentionally up to date style. A restrained palette of white partitions, timber surfaces and concrete floors is utilised all over to tie both of those structures jointly and to maintain the aim on the olive tree-studded landscape. Large windows, glazed doors and purely natural elements support reach an indoor-outside relationship.

large white bed near wall of sliding glass
swimming pool in foreground and mountains in background

In accordance to the architects, “The result of the intervention is nothing but the fantastic harmony among conventional and contemporary architecture, more than the incredible influence of nature in its purest sort.”

+ GANA Arquitectura

Images through Francisco Torreblanca Herrero and GANA Arquitectura


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *