An energy-efficient renovation transforms this retro apartment

They say almost everything old can be new once again. This renovation job, dubbed the Campo Alegre Condominium, entirely captures that pretty sentiment. When you see this modern apartment’s lovely sights, charming flooring and open structure, you won’t consider it’s aspect of a housing making built in the early 1970s.

Proceed looking at below

Our Highlighted Videos

A room with wood floors and white walls with built-in cubbyhole storage cabinets. To the right is a light blue chair next to a large window.

Fairly than making manufacturer-new areas, lots of architects are acquiring creative ways to reuse and repurpose existing constructions. This method is not only realistic but sustainable, too. For illustration, this project reused existing resources to give this apartment in Portugal an strength-successful makeover.

Associated: Residential building from the ’60s gets an electricity-effective rework

A room with wood floors and white walls with a dark gray cabinet built into one wall and white cabinets to the right.

The renovation also changed the apartment’s total ground program, turning five bedrooms into a few. This designed plenty of area for a master suite with a major closet and included area to the kitchen. The result is an open up and airy design and style that appears to be and feels modern even though retaining some of the original layout’s retro aptitude. It is a true blending of the earlier, present and foreseeable future.

A hallway showing the living room to the left and a kitchen to the right.

The apartment is oriented to the east, south and west, providing a good deal of all-natural light and a wonderful look at of the river. Many major home windows and sliding glass doors help deliver the outside the house globe in and make the unit experience spacious.

A kitchen with off-white flooring and tile backsplash. The kitchen has white cabinets and a black oven.

Meanwhile, the wooden ground attributes an eye-catching structure. Paired with constructed-in shelving cubbyholes, this apartment offers a special appear that honors the 1970s although incorporating contemporary features and a lot of storage spaces. Tall tailor made cabinets in the kitchen, a absolutely tiled toilet and modern structure features all over lead to the unit’s astounding modern search.

A bathroom with a bathtub surrounded by off-white square tile.

Developed by Costa Lima Arquitectos, this apartment is a wonderful instance of how outdated properties can come to be new all over again, even when they’ve bought a design that honors the past. This sustainable renovation task lives up to Costa Lima Arquitectos’s price for coming up with and constructing from a spot of collective conscience with a aim on financial sustainability and environmental recognition.

+ Costa Lima Arquitectos

By means of ArchDaily

Photography © Ivo Tavares Studio

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *