Airy multigenerational home shows adaptive reuse done right

Vienna-based architecture company OEOOO has transformed and expanded a disused farmhouse into the Hehl Tenne Dwelling, a heat and inviting multigenerational property wrapped in timber within and out. Situated in the rural outskirts of the Reduce Bregenzerwald (Bregenz Forest) village of Lingenau, the original agricultural developing experienced sat empty right after the family members farm shut down many years ago. The adaptive reuse task introduced the ideal option to not only revive the underutilized web-site for the next technology but also rejoice the region’s agricultural heritage.

Go on examining down below

Our Featured Video clips

wood and concrete home with solar hot water heater attached to roof

Developed as a home for dwelling and doing work, the Hehl Tenne Residence has repurposed the ground flooring of the previous barn into a joint workshop that shares room with the making assistance machines. Function locations are also built-in into the other components of the dwelling, from the to start with-flooring dwelling/dining location to the sleeping zones on the major floor. The typical locations, situated exactly where hay was the moment stored, aspect tall ceilings and seamlessly link to the outdoor via a included terrace to the southwest.

Associated: An old farmhouse gets to be a resort concentrated on indoor-outdoor residing

wood-lined living room with blue sofa and built-in shelves
wood kitchen near wood dining table

“The goal was to consider up the unused spatial qualities of the previous financial tract of a typical Bregenzerwald farmhouse and to discover the creating in the feeling of a multi-generational home,” the architects spelled out in a job assertion. “In the generous cubature of the former threshing flooring of the residence, a compact, at ease living room was made by means of substitution construction, which is carefully connected to the exterior house and the local constructing custom.”

long wood desk in all-wood room
large wood room with doors leading to outdoors

The “replacement construction” was built with a solitary-shell exposed concrete base and timber-body development insulated with wood wool. The environmental footprint of the house is lowered with the use of a wooden log heating technique that heats the total home and is provided with timber felled on the property. The roof is equipped with a photo voltaic very hot water system.

+ OEOOO

Pictures by Lukas Gaechter Pictures by means of OEOOO

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *