A disused factory becomes an office with a landscaped bamboo roof terrace

Located in Shenzhen, China, the If Factory utilizes a sustainable design that transforms an aged and disused manufacturing unit into a imaginative blend of place of work areas. Whilst the heart of the developing includes a general public stairway with an inclusive look at of the within, the landscaped bamboo roof terrace is an even far more remarkable token of the project’s mix of sustainability and local community.

Keep on reading down below

Our Highlighted Movies

rendering of gridded facade of office building with a green roof

Rather than demolish the primary factory just before rebuilding the business house, a project that would call for comprehensive resources and environmental pressure, the architects at MVRDV established out to renovate instead. The result is a celebration of old and new, with a uncomplicated target on cleansing out the authentic creating when reinventing the older components of the composition.

Similar: An old Brooklyn sugar refinery results in being resourceful office areas

rendering of lobby with wood table and colorful art

For example, the architects selected to use new, transparent portray approaches to stop the older spaces from additional ageing. This final results in the significant preservation of the unique building’s record and uncovered concrete frame when protecting much more contemporary principles of sustainability and the round financial system. New walls and balconies are designed of glass. In an hard work to endorse exchanges concerning colleagues, the exterior walls are set again from the building’s body to make it possible for for circulation.

rendering of hallway with colorful tiled floors and elevators along one wall

The grand staircase is manufactured of wooden to separate the design and style from the surrounding concrete and glass, and it weaves its way artistically between just about every floor. MVRDV bundled home windows crafted into the staircase so that workers can peek into other offices as a dedication to transparency and collaboration.

rendering of staircase lit up by neon signs

The community roof terrace, known as “The Eco-friendly Dwelling,” contains a inexperienced bamboo landscape that is arranged to variety a all-natural maze. This unique style and design intentionally divides the rooftop into various sections that all comprise distinctive programming, including a dance room, a dining location and area for studying, aimed at peace and group.

+ MVRDV

Through ArchDaily

Illustrations or photos by way of MVRDV


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *