A clever, garden-filled facelift revives a derelict building in Denmark

Copenhagen-based architecture firm Tegnestuen LOKAL has radically reinvented a person of the “ugliest” buildings in a Frederiksberg neighborhood with an ground breaking facade renovation that delivers inhabitants nearer to character and every single other. The venture — dubbed Ørsted Gardens — is the transformation of a 1960s concrete making that was infamous for its unwelcoming and dilapidated overall look. Instead of a straightforward facade renovation, the architects made the decision to drastically change the building’s appearance by inserting a collection of triangular glass bays that serve as semi-private decks with 50 smaller gardens. 

Go on studying underneath

Our Featured Videos

modern glass building near historic buildings

What commenced as an common facade renovation aimed at defending the concrete balconies from water problems step by step morphed into a comprehensive overhaul of the entrance facade in the course of the structure method. Rather of simply reinforcing the open balconies with glazed panels, the architects inserted triangular glass bays to generate new semi-private social areas that would stimulate random meetings concerning people. The addition of operable glass panels also allow for the balconies to be easily made use of from spring to drop and allows to buffer the residences from the sound of the seriously trafficked road in entrance of the developing.

Linked: HHF Architects’ renovated a team of crumbling buildings to help revitalize an total community

angled glass walls on a building
close-up of balconies and angled glass walls

“A central element of the renovation is the idea that the constructing really should lead positively to the expertise of the road,” the architects said. “The monotonous façade of the earlier is broken up into smaller geometric entities creating a perception of rhythm as you pass the creating signaling a household constructing, comprised of many households and folks.”

people sitting at table beside a glass wall
balcony filled with plants

In addition to introducing an attractive, geometric facade that can be appreciated from equally within the building and the road amount, the architects have also infused the flats with greenery. Each and every glass bay accommodates a smaller yard that grows across the glazed facade to blur the boundaries between inside and out. People are also absolutely free to use their semi-non-public backyard garden plots to improve attractive crops or veggies.

+ Tegnestuen LOKAL

Photography by Hampus Berndtson by way of Tegnestuen LOKAL

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *