A 1905 home reborn as greenery-filled office in Mexico City

Mexican architecture firm Gabriel Beas Arquitectura has transformed a 1905 making in the historic Mexico City neighborhood of Colonia San Rafael into Corporativo BNS, a modern business office space surrounded by lush landscaping. Finished in phases in excess of 4 a long time, the adaptive reuse venture recovered substantially of the carved stonework, iron windows, carpentry and tiled flooring initial to the 1905 building while introducing a new modern day aesthetic that welcomes the outdoor in. 

Proceed studying down below

Our Showcased Movies

A corporate building with a white and glass facade. Lush greenery surrounds the building.

Oriented east to west on a very long and linear web page, the 1,095-sq.-meter Corporativo BNS is made up of workplace areas, meeting rooms, storage and other company spaces. In reworking the construction, the architects learned that the creating was transformed into an office in the 1970s. Following this, a collection of additional extensions covered up the authentic patios.

A corporate building with a white and glass facade. Lush greenery surrounds the building.

To reconnect the new office environment with the outside, the architects restored the first patios and — taking benefit of the building’s walkable locale in the town heart — eliminated the sheltered parking areas. These areas were being changed with lushly planted courtyards that serve as waiting and meeting places as effectively as the most important circulation pathways by means of the various components of the building. The open up patio is also connected to the floor-flooring kitchen and eating room for employees. 

Related: Midcentury warehouse results in being a local community-making asset in Mexico Metropolis

An indoor/outdoor area where an outdoor walkway near greenery connects to an indoor office area with stairs.

The initial structure has also been bolstered with two new metal-framed extensions sympathetic to the architectural style and design of the floor floor and equipped with partition partitions and floor-to-ceiling glass. Vegetation released on the higher concentrations and alongside the parapets, roofs and terraces appears to immerse the adaptive reuse building in a jungle-like ecosystem. “The result is a homogeneous team of buildings in which the unique periods of development coexist with the vegetation, building a space of quiet concerning the chaos of the metropolis,” the architects pointed out in a job assertion. 

+ Gabriel Beas Arquitectura

Photographrapy by Onnis Luque


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *