1850s barn in Italy becomes a modern, sustainable family home

Located at the foot of UNESCO World Heritage internet site Alpe di Siusi in the Italian province of South Tyrol, Messner Residence signifies adaptive reuse at its finest. The job was structured by Italian architecture organization noa* (Community of Architecture), who was adamant about respecting the encompassing region as effectively as the essence of the unique structure that dated back again to 1850.

artistic wood trellis over a wooden gabled home

From the exterior of the framework, Messner Home appears to mimic the outline of the original barn with a framework supported by substantial wooden columns. The architects mirrored the regular making design of the encompassing village, working with a stone basis with a picket gable roof and wood trellis. To accommodate a lot more natural light, the whole southern facade is produced of glass, with light filtered by an external wood grid positioned numerous yards away. The project focuses on reducing vitality usage and its footprint with Klimahaus B certification and licensed timber design.

Linked: A midcentury barn is thoughtfully reclaimed for a family members retreat in California

home with stone base and a wood trellis
velvet sofa facing a wood-burning fireplace

The interior style strives to continue to keep regional architectural traditions alive by employing supplies this sort of as wooden and stone, while at the similar time introducing a contemporary style. Organic and natural shades these kinds of as clay and sea-blue are used in the flooring tiles, and furnishings specifics integrate brass and steel.

kitchen with blue tiles and wood countertops
dark wood dining table near large glass wall

The floor flooring spreads out into a common spot meant for social and family members interaction, though the rest of the household will work upward in a vertical vogue, with rooms positioned at distinct heights in a “hanging boxes” design and style. This present-day space division was encouraged by the nearby alpine atmosphere, with the interconnecting stairs and hallways of the residence functioning as an artificial mountain route.

bed and soaking tub in room with glass walls
bathroom with blue tiles

As 1 carries on better towards the leading flooring of the dwelling, the level of privateness boosts. A studying lounge rests just less than the optimum floor and options an antique majolica stove taken from the primary barn framework. The major flooring incorporates a private glass sauna with panoramic sights of the Santner Mountains to the south.

+ noa*

Pictures by Alex Filz through noa*

hot tub on a wood balcony with mountains in the distance


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *